UNDERLAGSDUK FLEXISTEEL YEP 1800 13X1M Visa större

UNDERLAGSDUK FLEXISTEEL YEP 1800 13X1M

227524

Ny produkt

Flexisteel är en extra tålig underlagstäckning som med sin UV-beständighet är särskilt lämpad att användas under bandtäckning/planplåt eller ofalsat lertegel.

Varumärke:Icopal
Färg:Svart
Klassificering & Märkning:Basta
Vikt:23,4 kg
Längd:13 m
Bredd:1 m

Mer detaljer

Genom att köpa denna produkt kan du samla upp till 82 lojalitetspoäng. Din varukorg kommer att uppgå 82 lojalitetspoäng som kan omvandlas till en kupong av 49,20 kr.


821,00 kr inkl.

Mer information

ICOPAL Flexisteel YEP 1800monteras på underlag av trä som vattenavledande skikt enligt kraven i AMA Hus JSC.61. Klass UD 1. Materialet är sandfritt, klarar stort slitage och lång exponering för UV-ljus.

Genom beläggning i polymerasfalt är Flexisteel extra tålig med självläkande egenskaper och lång livslängd.
Kan monteras med öppen eller dold infästning och överläggen behöver inte värmas förrän temperaturen understiger +5ºC, vilket underlättar montagearbetet.

Ska ej användas i kombination med tätskiktsmattor som svetsas.

 • Produkt- & materialuppbyggnad:

Flexisteel YEP 1800 är åldringsbeständig och diffusionstät. Det är en sandfri kompositprodukt som är impregnerad och belagd med asfalt med tillsats av termoplastisk elast. Denna asfalt har förmågan att täta runt spiken och ger en tålig produkt med lång livslängd. Asfalten skyddas av en filt av polypropen på både under- och ovansida. Våderna är försedda med starka klisterkanter av bitumen på båda sidor och kan sammanfogas utan att kall- eller varmasfalt används. Klisterkanterna skyddas av tvåsidigt siliconiserad folie. Flexisteel är testad enligt utökade krav för vattentäthet och klarar belastning utöver klass W1, med vattentryck av 1 m vattenpelare i 24 timmar.

 • Minsta taklutning:
 • Åtgång:
  Täckande bredd 92 cm
 • UV-exponering:
  Klarar exponering för UV-ljus i upp till 2 månader innan ytskiktet monteras, utan att materialets livslängd försämras.

 • Ånggenomgångsmotstånd (s/m):
  Zv 4000x10³

 • Ånggenomgångsmotstånd (SD):
  Sd 100 m

 • Reaktion vid brandpåverkan:
  NPD

 • Montering & infästning: Flexisteel monteras på fast underlag.
  Vid temperaturer under +5ºC bör överläggen värmas försiktigt i syfte att säkerställa en god sammanklistring. Observera att tätheten hos ett självklistrande förband är starkt beroende av arbetsutförandet och läggningsförhållandena.
  Vid lutningar under 18° skall alla tvärgående skarvar klistras med Icopal Taklim eller Icoklister. Om taklutningen är 14° eller mer är det fritt val mellan synlig/dold infästning.

 • Användningstemperatur:
  Under +5°C ska klisterytorna värmas med varmluftsverktyg. • Förvaring/Hantering/Transport:
  Vid temperatur lägre än -15°C förvaras produkten minst ett dygn i uppvärmt utrymme före användning. Materialet ska tas ut från varmlagret efterhand som det ska användas. Materialet levereras stående på engångspall. Lagras stående på plant underlag skyddat från fukt och solljus.